onzeditjesendatjes.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
    
   
   
   
   
   
  CURRENT MOON

  Wawwa
  Sommige dingen gaan een mensenleven mee. Wawwa is er daar een van.
  Voor het eerst hoorde ik over dat olifantje op de radio. Een meneer met heel veel verschillende stemmen vertelde over hem en over een klein meisje dat steeds maar weer vroeg "isse Wawwa nou" heel wat tranen liet ik stiekem rollen, zittend onder het bureau van mijn moeder, luisterend naar die meneer op de radio.
   
   
  Elke woensdagavond kwam er 10 minuten lang een stukje van het verhaal uit de  distributieradio.
   

   
   
   
   
   
   
   
   
   
  Dat het er zó in de studio uitzag, daar had ik geen enkel idee van. Sowieso wist ik zeker dat dit geen radio was maar écht uit dat bos kwam en iedereen die ik hoorde ook echt daar leefden. Dan doen ze nog steeds trouwens, al zijn ze wat verstomd nu omdat hun stem inmiddels is overleden.
   
   
  Wawwa dus - voor ik het weet dwaal ik af en het gaat nu toch echt over dat olifantje. Over die meneer met die vele stemmen (het zal je vader maar wezen..... want als ik dit nu zo overlees klinkt t nog al psychiatrisch), die meneer dus, daar valt genoeg over te lezen op het wijde wereld web.
  Over dit Olifantje heb ik het dus.
  "Isse Ninnin nou" was lang een zinnetje in mijn slaap ritueel. Tot het inslapen lag ik van alles en nog wat te bedenken hoe Dorinde haar Wawwa weer terug kon krijgen. En ook hoe Eucalypta er vooral niet achter zou komen dat dit wezentje in het bos was komen wonen en passent ook zo mijn nachtmerries creëerde.
   
   
  De muziek die de 10 minuten begeleidde zou maar zo mee hebben kunnen werken aan mijn griezel gedachten. Ik vond het bij Amazon terug en kreeg weer de kriebels over mijn rug. Curzon, Spanish Suite track 6 - Dance of the Ostracised Imp
   
  Al een paar jaar ben ik, samen met zus Anneke, trouwe lezer van de Bouterbode - uitgave van Uitgeverij De Meulder Dit jaar werd de heruitgave van het oorspronkele verhaal uit 1952 aangekondigd. Anneke wist wat ze me ging geven voor mijn verjaardag dit jaar: "wil je dit voor je verjaardag?" Nou en of ik dat wilde, een mens wordt maar een keer zestig toch? Duurde even voor het kwam maar gister plofte er een zware enveloppe op de mat.
  Ben ik even een blije vrouw dit wekend! Dank lieve Anneke voor het geven en dank Maarten J. de Meulder, voor het sturen.

  Reacties

  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl