onzeditjesendatjes.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
    
   
   
   
   
   
  CURRENT MOON

  Zon, zand, cactus en devotie
  Genoeg van grijs en grauw en kil en koud en weinig kans op een reis samen naar de zon heb ik een ticket gekocht naar Phoenix - Arizona. Twee weken naar Marleen om bij haar in haar RV - zeg maar camper - te logeren. Ze woont meer dan 15 jaar daar en nog nooit bezocht ik haar - werd echt tijd dus.
  Ik heb het geweten: 2 weken is echt te weinig om ook maar 'iets' te zien in die zandbak en toch ook lekker aan de rand van het zwembad te liggen. 
  Arizona is een gebied van ongelofelijke zonsop- en ondergangen, van zandverstuivingen zoals ik in de Sahel gezien heb, van oude haast onzichtbare culturen en unieke natuurfenomenen onder de grond.
  Dat alles wakkerde mijn creativiteit aan, die ik weerspiegeld zag in de vele galeries die we in Tucson zagen.
   
  De eerste dagen verliepen met acclimatiseren en winkels aflopen opzoek naar draagbare zomerkleren. Niet alleen in afrika, maar ook in amerika is het wel handig om gekleed te gaan zoals de anderen: korte broek en Tshirtje van onduidelijke makelij en gympen of sandalen. Allang best, dat winekelen: het hield me wakker. In een van de winkels kwamen we Joyce tegen - grote vreugde voor haar en Marleen, ze hadden elkaar al een poos niet meer gezien. Komen hoor, zei ze, naar de meditatie bijeenkomst op Desert Rose Bahai instituut, zondag, en panecakes vooraf!!!! Goed plan.
  Hoe dat te beschrijven? Het instituut bestaat uit een aantal gebouwen en daar omheen huizen waar bahais uit alle windstreken zijn gaan wonen. 

  Joyce gaf ons de 'grand tour' na afloop. Het huis waar Marguerite Sears woonde tot haar dood wordt nu omgebouwd tot kantoren en bibliotheek. Daar liggen nu honderden boeken op de grond te wachten tot ze gecatologiseerd zijn en voor een aantal ook gerestaureerd. Geen gek idee om volgende winter daar te gaan werken tot hier de kou weer weg is........
   
  Meer foto's zijn hier te zien.

  Reacties

  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl