onzeditjesendatjes.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
    
   
   
   
   
   
  CURRENT MOON

  Laatste artikelen
  Alle kaarten en brieven die kreeg toen ik opgenomen was in Centrum45 heb ik bewaard in een doos. Van een deel heb ik een collage gemaakt.
   
  De rest wachtte op hergebruik. Dat moment is nu dan aangebroken.
  Vorige week kocht ik een stel Ikea laatjes - die zijn dus nu undercover.

   
  Dank voor al die mooie kaarten, vanaf nu blijven ze in mijn zichtveld.
  Lees meer...
  Verdragen, dat is het enige dat werkt tijdens deze tropisch warme dagen. Hoe dat te doen? Goed opletten hoe het beestenspul dat doet, echt ze zijn een voorbeeld.

  MoMo ligt zo lang mogelijk uitgerekt en beweegt absoluut niet, zelfs niet als je tegen haar staart  ann duwt, iets wat ze normaal echt niet verdraagd.
   
  De regen dwong ze uiteindelijk naar binnen.

  Zelfde verhaal: lang uitgerekt liggen en niet meer bewegen.
   
  Markus heeft het uitgeprobeerd, samen met Tjoepie zijn ze nu al uren van de wereld...
   

  en een dag later liggen ze er nog steeds lijkt het wel......
   
  gevalletje van tropenkolder hoor!
  Lees meer...
  Al een jaar of wat staat in onze computer anex tv-kamer een kledingkast uit de jaren 50. Deur links, deur rechts en in het midden een spiegel - alleen die is er al heel lang niet meer. Dat tussenschot vraagt om er 'iets' mee te gaan doen: beschilderen of een behangetje op plakken of een foto muur van maken.
  Uiteindelijk heb ik een alternatief prikbord gemaakt.
   
  Hoe? Rok aan stukken geknipt en tot een langwerpige lap aan elkaar genaaid. Zo'n 40 meter bias band dubbel genaaid met een elastiek ertussen. Foto-bord op maat gemaakt. Lap er tegenaangeplakt - gaat makkelijk met zo'n plaklaag. Biasbanden kruiselings vast gezet. Dubbelzijdig tape op de achterkant en het geheel op het tussenschot geplakt.  En dan: klaar is kees en opgeruimd al die losse papieren en te-doen-lijsten.
   
  Lees meer...
  Ik ben een
  zonnebloem


  Wat ben jij?

  Lees meer...
  Eindelijk is het dan een echte 'onder de boom' dag. Al vroeg hebben we ons aan de waterkant geinstalleerd. Markus kamt een paard en ik voorzie een deur van een vliegengordijn.

  Op het water is een druk gaan en komen van moeders met kindertjes. Een van die moeders had het wel gehad om op haar kroost te letten en duwde ze het verlaten zwanennest in: snaveltjes toe en slapen kinderen. Tien van dat gesnaterde spul heeft ze, althans vandaag - morgen kunnen we vast niet meer tot tient tellen.
   
  Lees meer...
  Terwijl de zeven Baha'i-leiders in Iran hun derde jaar van gevangenisstraf ingaan, zijn er nieuwe details over de barre omstandigheden van hun opsluiting gekomen.
   
   
   
  De gevangenen zijn Mrs. Fariba Kamalabadi, Mr. Jamaloddin Khanjani, Mr. Afif Naeimi, Mr. Saeid Rezaie, Mrs. Mahvash Sabet, Mr. Behrouz Tavakkoli, and Mr. Vahid Tizfahm.
  "Deze onschuldige Bahá'ís zijn nu gedurende twee volle jaren opgesloten in de beruchte Evin-gevangenis van Teheran, onder omstandigheden die duidelijk in strijd met internationale normen," zei Bani Dugal, de belangrijkste vertegenwoordiger van de Bahá'í International Community bij de Verenigde Naties. "We roepen de Iraanse autoriteiten op hen nu vrij te laten, en vragen de internationale gemeenschap om ondersteuning bij dit pleidooi.

  De barre omstandigheden waaronder ze worden vastgehouden zijn haast niet te beschrijven. Het is bijvoorbeeld bekend dat de twee vrouwen en vijf mannen zijn beperkt tot twee cellen die zo klein zijn dat er onvoldoende beweging of rust mogelijk is. Zij hebben bedden noch beddengoed. De plaats heeft een ranzige geur, en de gevangenen mogen slechts 2 uur per week in de frisse lucht. Als het licht overdag uitgeschakeled wordt is het hen onmogelijk, iets te zien.
  Deze inhumane omstandigheden tonen dat de autoriteiten geen respect voor de beginselen vastgelegd in internationale overeenkomsten voor de behandeling van gevangenen, die bepalen dat niemand mag worden onderworpen aan folteringen of aan wrede, onmenselijke of onterende behandeling of bestraffing.
   
  Details over de United4Iran campagne zijn hier te vinden.
  Petitie ter verdeding van de bahá'ís in Iran 2010 staat hier.
  Lees meer...
  Ook dit jaar ben ik het lustrum kind en dus rondom mijn verjaardag een hoog gehalte aan oude militaire voertuigen, nog oudere veteranen en groots vlagvertoon. 
   
  Sommige dingen veranderen nooit lijkt het wel. Het ongemakkelijke gevoel op 4 mei en niet weten wat te voelen: begaanheid met de gevallenen of voorpret voor die verjaardag morgen.
  We waren wat laat om naar het monument hier op de weg te gaan. TV aan dus en samen met de mensen op de Dam deze herdenking uitzitten. Halverwege die 2 stille minuten klonken er - leek het - schoten en was ik liniearecta terug in Centraal Afrika en keek rond om soldaten en rebellen te lokaliseren. Echt, sommige dingen veranderen nooit, het was weer volop oorlog in mijn hoofd in de nacht voor mijn verjaardag.

  Wat wel verandert is in die 60 jaar? Nu zijn er mijn mooie, lieve kinderen met hun wederhelften én een beeldschone kleindochter die met armen vol bloemen deze bere koude vijfde mei tot een geweldig feestje hebben gemaakt.
   
    
   
   
   
   
   
   
   
   
  Prachtig paarse tulpen,
   
   
   
     en een bak vol zomerbloeiers.
   
    van Akke een vensterbank vol bromelia's:

  en dan nog bloemen van vrienden, vriendinnen en mijn o zo Aller Liebste Meiner Harz.
  Het huis geurt naar bloemenwinkel en is al het koud en grauw buiten niet merkbaar.
   
  Uiteindelijk is het toch echt allemaal anders dit lustrum jaar.


  Lees meer...
  Eindelijk is het zover: de bewoning voor het heksenhuis dat Markus maakte voor Eline is klaar. Vandaag is de grote verhuisdag. Alles in een doos, gereedschap en verf in een andere doos, samen met lijm en kwasten. Dat alles achter in de auto, Lowinah op de achterbank en rijden maar.
  Een verhuizing die gepaard ging met veel verfklussen en nog meer renovatie projecten.
   
  Heel voorzichtig verven en al net zo voorzichtig de huisraad binnendragen.
   
   
  Heksen in de huidige tijd houden van comfort dus is het zaaks om elektriciteit aan te leggen
  De heks woont nu in haar huis: hier meer daar over.
  Lees meer...
  Vandaag waren we in Groenekan - het huis dat Markus voor Eline maakte inrichten en tegelijkertijd genieten van Sanne-lief. 
  Thuis ontdekte ik dat Eline en Sanne met het foto toestel gespeeld hebben: meidentuig!
  Nu zit ik dus extra verliefd te zijn: beeldige foto'tjes - samen gebundeld tot een collage.
   
   
  'k heb een tuintje in mijn hart 
          alleen voor jou
              in mijn hart - alleen voor jou 


   Wat gaat de tijd toch snel
  Gisteren nog zag ik haar voor het eerst
  Lag ze hier in m'n armen
             Wat is ze mooi
  En wat staat de tijd haar goed
             Ik knipper m'n ogen en zie hoe ze steeds
  Weer een beetje veranderd is
            Maar hoe groot ze ook mag zijn
                   In mijn ogen blijft ze altijd klein.......

  Lees meer...
  Het is een altijd weerkerende ramp: pollen in de lucht! Genies, geproest en elk jaar meer en heftiger.
  Kom ik toch prachtige foto's tegen van die dingen...... Hoe kan nu toch zoiets prachtigs zo'n ramp brengen aan mijn slijmvliezen?
   
   
   
   
   
  Lees meer...
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl